Газова плитка та щіпочниця. Досвід туриста.

Огляди 12 серпня 2016

Новина у процесі перекладу

Бороздя просторы интернета, мы нашли интересный обзор  туриста ZLUKA AKA SLIM, который в своем ЖЖ поделился опытом использования газовых горелок (плиток) и щепочницы.

До конца лета осталось всего пара недель, но у вас ещё есть возможность съездить на природу на пикник или сходить в увлекательный поход со своими друзьями. Конечно же в этом деле вам помогут товары ТМ Кемпинг.

Мы надеемся, что этот обзор поможет вам лучше подготовится к вашим будущим походам.

"Поки є час та натхнення))

Цей огляд мав з'явитись ще пів року назад, але добрався тільки тепер. Якраз перед сезоном пікніків...

Поділюся невеликим досвідом використання газових пальників і щепочниці в минулому році...

Ще взимку починаючи готуватись до дикого моря і потроху збираючи тривожний чемоданчик придбав на Алі (вартість 6$) міні пальничок модель R0844, вага 80 гр. і для розуміння витрат газу провів пару експериментів.

Висота на маленькому балоні приблизно 20 см. Котелок Кемпінг на 2,2 л для такого пальника виявився максимальним, думаю щось важче вже б не втримав, але й з цією вагою стікість конструкції була мінімальна.

Полум'я зосереджене в центрі, площа активного закипання складала 6*6 см.


Час закипання склав 20 хв. Витрати газу близько 30 гр.

Далі спробував закипятити 1л води в стальній кружці.

Час 8 хв, витрати близько 18 гр.

Дані по витраті газу є приблизними так як точні канули в... разом зі старим телефоном.
З практики получилось: на морі ми виттратили 1 балон  450 гр. за 6 днів на 6 чоловік. Використовували для приготування сніданку + кава/чай кожен день, розігрів їжі (безпроблем підігрівали в 6 л. казанку залишки (3л) супу (казанок стояв на тринозі), чай/кава в дні коли йшов дощ і кожен вечір розпалювали вугілля для кальяну))). Супи і вечері ми готували в казанку на багатті.
Ще 1 балон 450 гр ми витратили  за 6 днів на 3х, всі прийоми їжі готувались на газу (використали 90 % балону, трохи лишилось).

Ще одим пальником був HW-001, теж з Алі за 11$, вага 220 гр.
В порівнянні з попереднім пальником, він стійкіший за рахунок підключення за допомогою шлангу і установки на землю. Час закипання 2,2 л води в два рази швидше, але й витрати газу в 2 рази більші!!!

Наступним варіантом для розігріву, приготування є щепочниця.

Ціна 170 грн.(прибл. 6,5$), вага 380 гр.


Для кипятіння 1 л води достатньо дров, якщо це можна так назвати в кількості, як на фото нижча (все що знаходиться в радіусі 2 м). По часу, всього десь хв.30 (з моменту розпалу пічки) вода закипала 16-18 хв.


Те що мені не сподобалось, так це велика кількість нагару на пічці і посуді.

Висновок:
для невеликої компанії 2-3 людини,

а) максимально автономний та економічний варіант щепочниця;

б) зручний, комфортний перший варіант пальника, якщо компанія велика, то необхідно брати пальник HW-001 (або в декілька заходів готувати пальником з першого варіанту), але цей варіант досить затратний по газу, можливий варіант з використанням щепочниці максимального розміру або триногу і відкрите багаття".

 

Источник: zluka-aka-slim.livejournal.com