"День тата з Кемпінг" - очима мами

Новини 25 жовтня 2017

Щоб день тата став дійсністю, бажано самоліквідуватися. Адже навіть якщо ти домовишся з чоловіком про те, що він візьме дитину на себе, то ситуацій на кшталт «як її одягти?», «а знайди нам панамку», «а що їй їсти?», «ой, а подивися, подивися, як вона їсть суп/колупається у піску/гладить кота/підмітає підлогу», — на жаль, не уникнути.

Щоб день тата став дійсністю, бажано самоліквідуватися. Адже навіть якщо ти домовишся з чоловіком про те, що він візьме дитину на себе, то ситуацій на кшталт «як її одягти?», «а знайди нам панамку», «а що їй їсти?», «ой, а подивися, подивися, як вона їсть суп/колупається у піску/гладить кота/підмітає кухню», — на жаль, не уникнути. Тому треба або самій поїхати з дому, або їх відправити. Друге — простіше, надійніше та зручніше. У 90% випадків тато з донькою їдуть гостювати до когось із бабусь, і там проблема нагляду взагалі вирішується одразу.

_MG_1952-4

Щоб татів день тривав стільки, скільки вам необхідно, зазвичай досить спакувати одяг і підгузки. Я така горе(закреслено)-мати, що про харчування взагалі не турбуюся. А про те, що чоловік нагодує дитину якоюсь гидотою — і поготів. Якось у Нью-Йорку я дала доньці льодяник на паличці, так чоловік зі мною півдня не розмовляв («ти взагалі нормальна?»). Або ще, він, наприклад, довго вважав, що дитині не можна їсти борщ, бо там СМЕТАНА. Що не так зі сметаною — я й досі зрозуміти не можу. Власне, чоловік настільки часто запитує, «чи можна» нашій дворічній дитині цілком їстівні продукти, що раніше її семи років про картоплю фрі він навіть не думатиме.

Однак щоб тато не хвилювався, чи йому буде чим нагодувати наше чадо, для Соні можна взяти з собою «ГО» (клич «го» означає питні йогурти, і його можна почути щоразу, коли Софія опиняється біля холодильника). Цього літа вона ще полюбила «мале» (морозиво), але пакувати морозиво з собою я точно не стала б, хоча якщо є термосумка — можна і його.

_MG_1800-2

Так чи інакше, дитячі питні йогурти у першому-ліпшому кіоску не купиш, а взяті з дому в рюкзаку по спеці особливо не поносиш, тому треба не забути заздалегідь покласти на заморозку акумулятори до термосумки. Наша термосумка невелика, зручна та компактна (не більше 30 см по найдовшій стороні). Ізоляція з поліетиленової піни додає мені впевненості, що «ГО» не здохне за день). А вміщує вона цілих 9 літрів — це фактично 45 пляшок! На щастя, стільки Софія за день не випиває, але якби випивала, могли б носити з собою) Точніше, тато міг би носити, мухаха.

Ще Софія Олегівна дуже любить кудись мостити свою попу. Ось ти сидиш навприсідки, вона підходить та моститься до тебе на коліна. Ще любить тягати за собою пластикову підставку для ванни, щоб знов-таки мостити туди свою попу. Але оскільки тато вже несе Соню, везе коляску, тягне термосумку з йогуртами та самокат, пластикову підставку для ванни йому зовсім уже нікуди — тут рятує моя нещодавня знахідка: крутезний килимок для пікніка! До серпня літо було таке, що звичайний плед не сильно допомагав, тому я врешті-решт знайшла дещо особливо зручне та непромокальне, куди Соня може втулити свою п'яту точку в будь-якій зрозумілій і не дуже ситуації. У складеному вигляді цей килимок — не більше 40 см, у розкладеному — 135 на 150 см, що дозволяє Софії Олегівні навіть лягти вздовж чи впоперек.

Отже про їжу подбали, про попу — подбали, залишилося найскладніше та проблемне — як укласти тоддлера спати! Татів день — це прекрасно, проте денний сон ніхто не відміняв, окрім того, що тепер це не мамина, а татова проблема. Без проблем Софія не засинала ніколи, хіба що перші пару діб у пологовому будинку, а далі це були танці з бубнами, фітболами та іншими розважальними (і не дуже) заходами. Останнім часом частиною обов'язкового ритуалу є «мако»! «Підемо байбай, хоцю мако, Соня буде пити мако!». Якщо молока немає — ґвалт, вереск, скандал, істерика, поліція, позбавлення батьківських прав (ну, ви здогадуєтеся, напевно, як може кричати тоддлер). При чому молоко має бути не «хольодний» і не «гаряй», а потрібної кімнатної температури.

Завдяки невеликому півлітровому термосу Stanley з подвійною вакуумної ізоляцією, який тримає температуру 12 годин, я можу бути впевнена, що у відповідальний момент молоко буде таке, як треба. До речі, термос — наш найкращий друг з того часу, як я відлучила Софію від грудей. Дуже зручно набрати води потрібної температури та лише за декілька хвилин приготувати суміш уночі. Його кришка, між іншим, — це водночас і невелика чашка, що теж дуже зручно під час вилазок із дитиною: можна у будь-якій ситуації дати попити води/чаю/компоту. Єдиний мінус — не можна мити в посудомийці, тому термос із молоком не варто забувати на декілька днів у сумці, а краще споліскувати відразу після використання.

Ну ось вони погуляли, наїлися йогуртів і морозива, накаталися на гойдалках і повертаються додому! Брудні, задоволені, з розбитим коліном, порожніми сумками та термосами. Що — вже? Чому час летить так швидко, коли дитина спить або проводить його без тебе?!

                                                                                                                                                                                   

             

 

                       Автор: Леся Володимирівна