Сезон пікніків відкритий:три кроки до ідеального барбекю

Новини 25 травня 2018

Чи любите ви пікніки так, як любимо їх ми? Якщо так, то, напевно, на природі прагнете дивувати друзів і рідних своєю гостинністю та кулінарними здібностями. Ми розповімо вам секрети ідеального барбекю, завдяки яким м'ясо, риба й овочі будуть неймовірно смачними та ароматними!

Чи любите ви пікніки так, як любимо їх ми? Якщо так, то, напевно, на природі прагнете дивувати друзів і рідних своєю гостинністю та кулінарними здібностями. Ми розповімо вам секрети ідеального барбекю, завдяки яким м'ясо, риба й овочі будуть неймовірно смачними та ароматними!

Крок 1: Ретельна підготовка

Вибираємо місце та забезпечуємо комфорт

Якщо ви запросили гостей на пікнік, зверніть увагу на місце його проведення ― усім повинно вистачати простору для відпочинку, прогулянок, ігор на свіжому повітрі. Не варто нехтувати і комфортом. Подбайте про наявність усього необхідного: килимків, карематів, пледів, посуду та столових приборів. Якщо хочете організувати пікнік «з усіма зручностями», придбайте розкладні туристичні меблі. Нічого не забути вам допоможуть готові пікнікові набори, в яких усе продумано до дрібниць.

Купуємо продукти та чистимо гриль

Продукти для барбекю купуйте завчасно, але не раніше, ніж за день. Адже м'ясо, риба й овочі повинні бути свіжими. Не забудьте заздалегідь поцікавитися смаками ваших гостей ― можливо, хтось із них не їсть м'ясо чи обожнює рибу. Ввечері напередодні пікніка огляньте та за необхідності вимийте гриль, решітку, шампури. Щоб готові продукти легко відставали від решітки, візьміть половинку сирої картоплі та натріть нею прути.

Готуємо все необхідне

Бути у всеозброєнні під час приготування барбекю вам допоможуть такі аксесуари:

  • велика двозуба виделка щоб перевертати сирі шматочки м'яса ― готовий продукт нею проколювати не варто, щоб він не втратив соковитість;
  • сталева лопатка з дерев'яною ручкою, щоб перевертати готові м'ясо, овочі та рибу;
  • щипці — ними дуже зручно діставати готове барбекю або перевертати його під час приготування;
  • спецодяг, щоб не забруднитися, не обпектися та справити враження гуру барбекю на гостей: фартух, кепка, довгі шкіряні пальчатки або рукавичка;
  • пензлик для змазування барбекю соусом або маринадом;
  • таймер або кишеньковий годинник.

Також подбайте про наявність ємності з водою, щоб гасити спалахи вогню. Дуже зручно використовувати пульверизатор.

продукция кемпинг

Шаг 2: Приготування

Що потрібно знати про вугілля?

Для ароматного барбекю важливо вибрати правильне вугілля. Найоптимальніший варіант ― пресоване деревне вугілля з таких порід дерева: вишня, яблуня, ліщина чи дуб. А ось хвойних краще уникати ― наявна в них смола надасть барбекю ненайкращі смак і аромат. Для розпалювання вугілля вам знадобиться спеціальна рідина. Розкладіть вугілля на дні та полийте його рідиною з розрахунку 250 мл на 2 кг. Потім сформуйте з нього піраміду та знову трохи полийте, а потім підпаліть. Через 30-40 хвилин вугілля буде готове до барбекю.

Визначаємо температуру жару

Щоб приготувати ідеальне барбекю, дуже важливо розігріти вугілля до правильної температури. Тут є одна хитрість ― жар можна перевірити долонею. Ні-ні, звісно, торкатися рукою вогню не потрібно! Просто потримайте долоню над вугіллям на висоті близько 15 см. Саме тут і знадобиться годинник. Якщо ви осмикнули руку через 1 секунду ― можете сміливо готувати біфштекс із кров'ю (температура жару в такому випадку становить не менше 350 ºС), через 2 секунди ― у вас вийде чудово просмажене м'ясо, через 3 секунди ― готуйте курку, індичку або відбивні. Рибу та ковбаски пора смажити, якщо ви прибрали долоню через 4 секунди, а овочі та фрукти ― через 5 секунд.

Стежимо за процесом

Намагаючись розважити гостей, багато хто починає своєрідний перформанс із м'ясом, яке готується, підкидаючи його у повітря. Проте такі «фокуси» не сприяють поліпшенню смаку ― м'ясо втрачає соковитість. Тому краще зосередьтеся на процесі приготування. А для гостей продумайте інші розваги: ​​музику, ігри з м'ячем і фрісбі, настільні ігри.

Шаг 3: Завершення

Враховуйте побажання гостей

Коли процес приготування барбекю підходить до завершення, поцікавтеся улюбленим ступенем просмаження у гостей. Адже хтось любить хрустку підсмажену скоринку, хтось ― ледь готове м'ясо.

Не подавайте м'ясо відразу з вогню

Ще один секрет ― після зняття з грилю м'ясу треба дати час «відпочити», а не їсти його тієї ж миті. Навіть якщо ваші гості дуже голодні, переконайте їх у тому, що насичене соком барбекю стане ще смачнішим і вишуканішим. А щоб чекати було веселіше, завчасно подбайте про легкий перекус: сир, овочі, снеки, сендвічі.

Тепер ви знаєте все про ідеальне барбекю. А нам залишилося побажати вам смачних і веселих пікніків у чудовій компанії!

товары для пикника