Що потрібно знати про мангали: поради з експлуатації

Новини 05 вересня 2018

Сезон шашликів і барбекю триває. Приготувати смачні м'ясо, рибу та овочі з димком просто неба неможливо без якісного мангала. Яку модель вибрати для пікніка, як правильно користуватися мангалом і як за ним доглядати? Про це — у нашій статті.

Який мангал обрати

Для пікніків на природі та нерегулярних поїздок на дачу краще придбати переносний розкладний мангал. Це прямокутна посудина глибиною не більше 20 см з чотирма ніжками. Якісні вироби, як правило, виготовляють зі сталі. Товщина стінок такого мангалу невелика — від 0,5 мм до 1,5 мм. Тому готувати їжу на дровах у ньому не можна — потрібно використовувати тільки деревне вугілля.

Переваги переносних розбірних мангалів — у компактності, мобільності та невеликій вазі. А ще — їх легко збирати. Негроміздку модель зручно брати з собою на природу — вона не займе багато місця у багажнику авто.

Якщо ж ви не маєте машини, а на пікнік часто ходите пішки до найближчого лісу або парку, ідеальний вибір для вас — мангал Cheap від ТМ Кемпінг з тонкої вуглецевої сталі. Важить модель усього 1,3 кг. Її зручно носити в руках завдяки спеціальній сумці, яка входить до комплекту. Тому це оптимальний варіант для довгих вилазок на природу: ви будете забезпечені смачними, ароматними шашликами, рибою й овочами, приготованими на вугіллі.

Такі надлегкі моделі з тонкої сталі мають лише один недолік — обмежений термін експлуатації. Якщо ви завсідник посиденьок на природі й використовуєте мангал не частіше кількох разів на рік, краще придбайте модель зі щільнішими стінками. Наприклад, новий розкладний мангал від ТМ Кемпінг виготовлено з вуглецевої сталі товщиною 1,5 мм, він має ребра жорсткості для додаткової стійкості, а вага моделі — 4,5 кг. Це ідеальне рішення для частих поїздок на природу — голодним не залишиться ніхто!

мангали Кемпінг

Як користуватися мангалом

Отже, ви зібрали мангал. Тепер, щоб приготувати за його допомогою смачну їжу, потрібно дотримуватися наступних правил:

- Щоб правильно встановити мангал, вибирайте рівну поверхню — всі чотири ніжки повинні торкатися землі;

- Подбайте про те, щоб поблизу не було легкозаймистих предметів;

- Приготуйте вугілля й обережно розпалюйте вогонь. Щоб прискорити цей процес, використовуйте спеціальну рідину-розпалювач;

- Тепер можна нанизувати шматочки їжі на шампури або викладати їх на решітку. Підтримувати температуру допоможе спеціальна лопатка для роздування вугілля;

- Коли завершите приготування, звільніть мангал від продуктів горіння та залийте їх водою. У гарячому мангалі робити це ні в якому разі не можна — від різкого перепаду температур його стінки можуть деформуватися.

Як правильно доглядати за мангалом

Для того, щоб зберегти мангал у гарному стані надовго, захистити його від утворення іржі та дірок, дуже важливо правильно та регулярно за ним доглядати. Починайте чистити мангал одразу ж після того, як він охолоне. Робити це потрібно так:

- висипте вугілля, що залишилося;
- вимийте робочу поверхню виробу водою з декількома крапельками рідини для миття посуду;
- пригорілі до стінок залишки їжі видаліть за допомогою губки або нейлонової щітки;
- ретельно промийте мангал під проточною водою;
- витріть насухо, щоб не допустити утворення іржі.

Очищений таким чином мангал прослужить довго за умови, що ви будете зберігати його у правильному місці. Приміщення повинно бути сухим, навіть якщо виріб виготовлено з неіржавної сталі.

Якщо ви будете дотримуватися цих нехитрих рекомендацій, розкладний мангал стане вашим надійним помічником на польовій кухні на довгі роки.

товари Кемпінг