Збираємося на осінній пікнік: що важливо враховувати

Новини 17 жовтня 2018

Заведено вважати, що осінь — пора для смутку та меланхолії. Діти частіше хворіють, а дорослих наздоганяє горезвісна осіння хандра. Проте ми рішуче заявляємо: таке упереджене ставлення до цієї пори року — абсолютно безпідставне! Доведено, що осінь — найкраща пора для активності на свіжому повітрі. А отже — час відкривати сезон осінніх пікніків!

Чому саме восени?

Численні дослідження довели: висока активність на свіжому повітрі у розпал осені знижує ризик серцево-судинних захворювань, стимулює обмінні процеси та підвищує захисні сили організму. У порівнянні з літнім, осіннє повітря вологіше, у ньому менше пилу, шкідливих випарів й алергічних часток. Іншими словами — просто вдихаючи свіже осіннє повітря, ви вже оздоровлюєтеся.

Ще один цікавий факт: милування особливою ​​палітрою осінніх фарб здатне заспокоїти нервову систему, знизити рівень стресу та тривожності, а також стимулює творчий підхід до вирішення звичних завдань. Тепер ви переконалися, що осінь — це пора пікніків, а ніяк не ледачих посиденьок біля вікна з чашкою чаю? Очевидно, що осінній пікнік буде корисним для всіх — і дітей, і дорослих. А зараз розберемося, що робити, аби організувати все якнайкраще.

пикник Кемпинг

Дбаємо про комфорт і безпеку

На відміну від літнього відпочинку на природі, осінній пікнік вимагає ретельнішої підготовки. Восени ризик отримати сонячний або тепловий удар практично нульовий, але через підвищену вологість повітря у поєднанні з поривчастим, нехай навіть несильним, вітром завжди є ймовірність переохолодження. Тому без якісного одягу не обійтися. Якщо пікнік заплановано недалеко від дому або у межах міста — бажано взяти з собою зручний головний убір і трикотажний пуловер із високим відсотком вовни у складі. Якщо ж на вас чекає поїздка за місто, до озера або у ліс — додайте до комплекту вітрівку з непродувальної плащової тканини та тонкий дощовик про всяк випадок.

Земля поступово віддає тепло та занурюється у зимову «сплячку», а отже посидіти на улюбленому пледі на травичці (навіть якщо вона ще зелена, а сонце світить яскраво-яскраво) вже не вдасться. Проте індустрія туризму давно винайшла прекрасне рішення: від осінньої вогкості ґрунту врятують туристичні килимки, які гарантовано не пропустять холод. До того ж, сучасний туристичний килимок часто не тільки дуже тонкий і легкий, але й має яскраве та стильне забарвлення.

продукция Кемпинг

Якщо ж ви — шанувальник більш комфортного відпочинку, то вам у пригоді стануть розкладні меблі. Столи-трансформери різних розмірів, зручні крісла, щоб насолоджуватися ласкавим осіннім сонцем, компактні табурети для великого застілля, — сьогодні існує величезна кількість таких товарів за доступною ціною. Ці меблі виконано з надміцних і водночас дуже легких сплавів. Стіл на 6 персон у складеному стані може поміститися у звичайній наплічній сумці, тому турбуватися те, як транспортувати такі меблі, не доведеться.

мебель Кемпинг

Насичуємо пікнік смаками

Мабуть, найважливіша та найочікуваніша частина пікніка — смачна трапеза на свіжому повітрі. Це може бути як легкий перекус, так і ґрунтовне застілля з першими та другими стравами. Класичні набори для пікніків стануть у пригоді як у першому, так і у другому випадку. Такий набір раз і назавжди позбавить споконвічних проблем, пов’язаних з пошуком, вибором та купівлею одноразового посуду. Вам більше не доведеться постійно тримати список необхідного наряддя у голові, а потім засмучуватися, що все ж забули щось купити або взяти з собою. До того ж, набір для пікніка — це не просто красиво та практично, а й екологічно. Варто тільки підрахувати, від скількох груд пластикового сміття здатний врятувати один-єдиний набір — і користь такого придбання стане очевидною.

Якщо на літньому пікніку всі турбуються про свіжість і прохолоду продуктів і напоїв, то в осінньому лісі гарячий чай і ще неостигла ароматна випічка — саме те, що треба. Тут допоможуть ізотермічні сумки та термоси. Як і у випадку з наборами для пікніка, такі аксесуари — універсальні у використанні та стануть у пригоді як улітку, так і восени. Якісні ізотермічні сумки та термоси здатні зберігати температуру (як холод, так і тепло) від чотирьох до 14 годин — ну просто незамінні атрибути пікніка у будь-яку пору року.

Створюємо атмосферу  

Ви тільки уявіть собі: найчистіше свіже повітря, улюблений теплий плед на плечах, кружка гарячого глінтвейну та нескінченно красиві краєвиди навколо. Магія осіннього пікніка — це щось особливе та привабливе, вона надихає. Ідеальна пора для душевних розмов і глибоких роздумів. Радимо обов'язково взяти з собою фотоапарат, адже осінь надзвичайно фотогенічна. Професійні фотографи знають: у цю пору світло у кадрі особливо м'яке, а колірна гамма не потребує ретуші. Навіть якщо ви нічого не тямите у фотосправі, зробити невдалий знімок на осінньому пікніку вам не вдасться. Тож мерщій телефонуйте друзям, хапайте туристичний килимок, набір посуду для походів, теплий пуловер — і мерщій на осінній пікнік!

осенний пикник кемпинг