Що взяти з собою для пікніка: найнеобхідніше для відпочинку на природі

Новини 07 липня 2017

Що взяти з собою для пікніка: найнеобхідніше для відпочинку на природі

А ви знали, що найефективніший та найздоровіший спосіб заспокоїти нерви і розслабитися ― це виїхати на природу?

Відпочити від гамору міста та вирватися на день на природу ― що може бути краще? Мальовнича природа, смачна їжа на мангалі, привілля для дітей... Залишилося лише підготуватися й нічого не забути. І неважливо, чому ви віддаєте перевагу ― дерев'яному столу біля дачного будинку чи строкатій підстилці у парку на зеленій траві ― адже все це буде однаково доречно для вашої вечірки з нагоди гарної погоди та прийдешніх вихідних ;)

А для тих, хто подумки вже занурився у літо і не може сконцентруватися на роботі, бо мріє про чергові вихідні, ми склали список необхідних речей, з яким ви можете вирушати у дорогу хоч завтра.

Складаємо смачне меню
Почнемо з продуктів. Звичайно, страви ви вибираєте на власний розсуд, враховуючи смаки вашої компанії, а ми перерахуємо класичні рішення.

М'ясо, птиця чи риба. Уявіть собі чудовий запах диму, спецій та м'яса, сік з якого стікає на вугілля... Уявили? Тепер, коли ви вже маєте мотивацію, збори підуть швидше. Для шашлику беремо вже замариновані шматочки, для смаження на вугіллі можна взяти ковбаски чи сардельки. Загальна вага таких продуктів ― в середньому 300 грамів на людину, якщо передбачається й інша їжа.

Овочі, зелень. Робимо наш пікнік кориснішим ― готуємо салати, запікаємо овочі на решітці-гриль або смажимо як шашлик. Запеченими чудово смакують баклажани, болгарський перець, помідори, картопля, гриби. Різати овочі краще на місці, щоб вони довше залишалися свіжими. Якщо з вами на пікніку діти, спробуйте нагодувати їх овочами (це ж корисно!), водночас і зайвих калорій позбавитесь.

Фрукти. Відмінний десерт для дітей і корисний перекус для дорослих.

Спеції. Сіль, перець, олія, кетчуп або будь-які соуси, які подобаються вам і вашим друзям.

Питна вода, напої. Води має бути багато, тому запасіться мінералкою, соками, компотами чи візьміть термос із чаєм або кавою.

Хліб, лаваш. Цілий хліб теж краще нарізати на місці, лаваш можна підсмажувати з зеленню, сиром або м'ясом на вугіллі. Шкідлива порада від Camping ― влаштуйте конкурс на кращу страву в лаваші. Чому ця порада шкідлива? Тому що гастрономічні батли можуть сприяти переїданню. Але якщо виклик кинуто...

Нарезки для бутербродов. Коли приїдете на місце, з’явиться бажання підкріпитися перед головним дійством. Поки основні страви готуються, а мангал тільки розпалили, знадобляться бутерброди для перекусу. Для цього можна взяти сирні або м'ясні нарізки, рибне копчене філе, паштет.

Ми не хочемо здаватися Капітаном Очевидністю, та все ж... М'ясні делікатеси, сири та інші продукти, що швидко псуються, потрібно перевозити в сумці-холодильнику або схожим чином.

Речі для пікніка
Ось ми й підійшли до наших «робочих конячок». Для шашликів і гриля знадобляться ось ці хлопці:
мангалшампури;
решітка-гриль;
• щипці, лопатка або вилка для гриля;
• вугілля або сокирка для рубки дров;
• сірники, запальничка,засіб для розпалювання, папір.

Щоб не дошкуляли комахи, візьміть засоби від комарів, а якщо ви виїжджаєте у травні ― то і від кліщів. Не завадить і сонцезахисний крем.

Для готування і «сервірування» знадобляться наступні речі:
• ножі;
• обробна дошка, можливо, кілька;
• тарілки, стаканчики, миски для салатів, вилки і ложки (можна купити одноразові);обробна дошка, можливо, кілька;
• одноразова скатертина, серветки;
• мішки для сміття;
• технічна вода.

Для комфортного відпочинку можна взяти складні меблі ―  стільцістоли. Якщо їх немає, то захопіть побільше покривал або невеликих килимків, щоб усі могли зручно розташуватися.

А тепер час подбати про дозвілля. М'ячі, бадмінтон, музичні інструменти, радіоприймач можуть стати у пригоді для розваг дорослих. Дітям будуть цікаві мильні бульбашки, пісочні набори, іграшки з запуском, повітряні змії або просто їх улюблені письменники та поети.

Пам'ятайте, що за півгодини гри з собакою ви витрачаєте 110 ккал, а за той же час активної гри у хованки ― 180 ккал. Тому займайтеся веселим фітнесом у перервах між підходами до столу.

На цьому наш список обов'язкових речей для пікніка закінчується. Бажаємо вам смачних шашликів і відмінного відпочинку на природі!