Пора на пікнік: готуємо рибу як профі

Новини 15 вересня 2020

За вікном - справжня осінь! З кожним днем ​​бажання виїхати на пікнік - все гостріше. Так чого ж чекати? Справа залишається за малим: створіть чат, додайте друзів і напишіть привабливо «А, може, в ліс на вихідних?». І все, вони у вас «на гачку». А щоб ніхто не передумав в останній момент, як це часто буває, пообіцяйте їм щось особливе - смачну рибку на грилі. Не страшно, якщо ваші кулінарні здібності залишають бажати кращого. «Кемпінг» навчить вас готувати незвичайні страви на природі!

Вибираємо рибу для готування

Для барбекю ми радимо брати велику і середню за розміром рибу з щільним м'ясом. Це може бути лосось, скумбрія, сібас, морський окунь, форель. Стейки і тушки можна готувати на решітці або на вугіллі. Тільки не беріть рибу з м'якою текстурою, наприклад, тріску. Вона розвалиться і обгорить на мангалі.

 Вибираємо рибу для готування з Кемпінг

Розкриваємо карти

Секрет дивовижної риби барбекю в правильному маринаді. Спеції та соуси, про які ми розповімо сьогодні, можна купити в будь-якому магазині. До того, як ви замаринуєте рибу, обов'язково очистіть її від луски, випатрати і промийте черевну порожнину.

Основи для ідеального маринаду

Соєвий соус

Пікантна рибка з незвичайним смаком за 30 хвилин - заслуга соєвого соусу. Готувати маринад на його основі простіше простого: він може бути як самостійним інгредієнтом, так і доповненням до спецій і трав. Підсмажте кунжут, натріть свіжий імбир, додайте соус - і вуаля, маринад готовий!

Грецький йогурт

Так-так, вам не здалося. Йогурт! Швидше записуйте рецепт: змішуємо м'яту, імбир, часник, лимонний сік, перець і куркуму в подрібненому вигляді, а потім заливаємо грецьким йогуртом. Маринуємо від 30 хвилин до години - цього достатньо, щоб всі спеції розкрилися.

Мед

Риба в медовому маринаді солодка, пряна і кисла одночасно. Додайте зернисту гірчицю, петрушку, часник і солодку паприку - і ви ніколи не забудете цей смак. До речі, скумбрія відмінно поєднується саме з медовим маринадом.

 Риба в медовому маринаді солодка від Кемпінг

Біле або червоне вино

Додамо трохи елегантності? Смак лосося або коропа, маринованих у вині зі спеціями, - унікальний. Знадобиться не більше 60 хвилин, щоб риба просочилася соусом. Тому замочити її можна не з вечора, а всього за годину до вилазки на природу.

Секретні комбінації спецій

аніс і душиця - для посилення смаку;
цибуля, часник, лимонний сік і петрушка - для нейтралізації запаху річкової риби;
лавровий лист і м'ята - для освіжаючого аромату;
каррі або імбир - для екзотичного смаку;
куркума - для золотистої скоринки і солодкого присмаку.

До слова, є спеції, які з рибою поєднуються не кращим чином. Не варто ризикувати з зирой, мускатом, корицею і паприкою. Прибережіть ці спеції для м'ясних страв.

Який рецепт вибрати?

Якщо є час

Чому б не поекспериментувати? Для соковитої і пряної риби барбекю додайте пікантний соус і ароматні спеції. Наприклад, змішайте петрушку, кріп, лимон з шкіркою, сушений базилік, соєвий соус і аджику. Така гамма додасть рибі витончений смак.

 Пікантний соус від Кемпінг

Коли треба дуже швидко

Хочеться на пікнік прямо зараз? Експрес-маринади - ваше все. Використовуйте основи, які мають більш виражений і насичений смак, - це соєвий соус і вино. Буде досить 30-60 хвилин, щоб м'ясо риби просочилося і після приготування було ароматним і соковитим. Спеціями потрібно натерти очищену тушку і, по можливості, перевертати. Використовуйте для цього зручні Кемпінг щипці.

 Експрес-маринади від Кемпінг

Бонус: Лайфхак для готування

Відповідальний момент настав - пора викладати рибку на решітку і приступати до готування.

Сміливіше - у вас все вийде! Після цих порад ви точно впораєтеся:

•  Виявляється, решітку  гриля треба нагрівати і змащувати рослинною олією, а тільки потім викладати рибу. Мало хто знає цей секрет, але так готове м'ясо легше зняти, а прилад - помити.
  Візьміть паперові рушники і обсушіть філе. Нам потрібна ароматна хрустка скоринка, а не варена риба.
• Шкіру знімати необов'язково. Це додатковий прошарок між філе і гратами, яка захищає від пересушування.
• Риба барбекю готується швидко. Нарізана тонкими слайсами - не більше 7 хвилин з кожного боку. Для приготування стейка з лосося знадобиться трохи більше часу. Головне - не перетримати ласощі на грилі.
  Не перевертайте решітку  занадто часто - ризикуєте пересушити блюдо.
•  І останнє, але не менш важливе! Солити рибку треба тільки перед смаженням, не раніше і не пізніше.

 Лайфхак для готування від Кемпінг

Ну все! Тепер ви знаєте, як приготувати рибу на мангалі. Не так вже й складно, згодні?

Головне - ароматний маринад, трішки фантазії і величезне бажання здивувати друзів на пікніку!