20 ідей для кемпінгу та відпочинку

Новини 11 червня 2021

Цьогоріч ми святкуємо 20-річний ювілей! Увесь цей час ми робили ваші поїздки за місто, походи в гори чи ліс, туристичні подорожі зручнішими та цікавішими. Новий сезон кемпінгу й мандрівок уже стартував! Тому ми зібрали 20 ідей цікавого відпочинку в різних куточках України, що подарують вам незабутні враження та багато класних фото:)

Пікнік поблизу затоки

Хочете втекти від міського шуму, метушні й робочих завдань? Маємо чудову ідею – пікнік поблизу затоки з гарними панорамними краєвидами. Це ідеальне місце для сімейних посиденьок на природ. А з нашими пікніковими наборами відпочинок буде ще комфортнішим. Набори продумані до дрібниць, легкі та зручні. Завдяки ізотермічному відділенню з акумуляторами холоду ваші смачні курячі крильця, улюблені напої та фрукти будуть свіжими протягом всього дня навіть у спеку.

Локація: Бакотська затока, Хмельницька область.

Бакотский залив, Хмельницкая область

Сплави на байдарках на мальовничому каньйоні

Приголомшливі краєвиди 30-метрових скель на річці Гірський Тікич, руїни древнього млина й ГЕС, таємнича споруда, яку називають «українським Стоунхенджем» – у таке неймовірне місце варто приїхати принаймні на вікенд. Рекреаційна зона ідеально підходить для скелелазіння та сплавів на байдарках. Беріть друзів-екстремалів, наші ультралегкі та компактні туристичні намети для комфортної ночівлі – і вперед ловити хвилі адреналіну в оточенні скелястих берегів.

Локація: Буцький каньйон, Черкаська область.

Букский каньон, Черкасская область

Ретрит на морському узбережжі

Піщані білосніжні пляжі, різнотравні степи, національний природний парк, хвойні ліси, цілющі грязьові озера, унікальний клімат. Якщо ви приїхали на декілька днів або тижнів, зупинитися можна в котеджах у одному з найближчих населених пунктів. А якщо хочете бути ближче до моря та пляжу, можна встановити намет прямо на узбережжі. Тут для цього відведені спеціальні зони.

Локація: Кінбурнська коса, Миколаївська область.

Вікенд на Блакитних озерах

Якщо вам подобається атмосфера свята та легкості, і водночас не турбує велика кількість відпочивальників, приїжджайте на Блакитні озера. У теплий сезон тут збирається багато туристів із різних куточків України. Прозорі блакитні озера сховалися поміж навколишніх величних сосен. Для літніх подорожей радимо взяти з собою пляжний тент, який дасть змогу сховатися від палючого сонця й комфортно насолоджуватися незвичним аквамариновим кольором води прямо на узбережжі. Охочих відпочити тут завжди багато, тому про встановлення намету краще подбати заздалегідь.

Локація: Блакитні озера, Чернігівська область.

Голубые озера, Черниговская область

Рафтинг і слалом на Мігейських порогах

Розташовані на Південному Бузі пороги й перекати – улюблене місце для фанатів рафтингу, слалому й скелелазіння. Цю локацію часто називають «українською Швейцарією». Якщо ви не любитель екстремальний відпочинок, можна насолоджуватися чистим повітрям і краєвидами на березі. Тут можна встановити намет і залишитися в унікальному природному місці на декілька днів.

Локація: Мігейські пороги, Миколаївська область.

Мигейские пороги, Николаевская область

Риболовля у Тясминському каньйоні

Тут цікаве і неймовірно гарне все: стрімкі прямі скелі, які підіймаються вгору на 12 метрів, флора степових схилів і дика природа. Під час відпочинку можна не тільки засмагати, купатися, досліджувати природу довкола на велосипеді, а й зайнятися риболовлею. Якщо плануєте залишитися на ночівлю, не забудьте взяти спальний мішок. Наприклад, модель Peak можна використовувати і як спальник, і як ковдру – вам буде тепло та комфортно за будь-якої погоди.

Локація: Тясминський каньйон, Черкаська область.

Віндсерфінг на Шацьких озерах

Хто сказав, що віндсерфінгом можна займатися тільки на морі? Українські Шацькі озера – хороше місце для підкорювачів хвиль. Комплекс складається з 24 озер із кришталево чистою водою – дно можна побачити навіть на глибині 8 метрів. Місцеві пляжі ідеально підходять для релаксу й перезавантаження перед новим етапом підкорення світу. А поки спробуйте підкорити місцеві хвилі. Вони, до речі, можуть сягати 1 метра. Все спорядження для віндсерфінгу можна орендувати прямо на місці.

Локація: Шацькі озера, Волинська область.

«Тихе полювання» на Білому озері

Озеро відоме своїми цілющими властивостями. У теплу пору року кришталево чиста вода прогрівається до оптимальної для купання температури. Любителі риболовлі оцінять не тільки тишу та спокій, а й різноманіття риби – тут водяться лини, карасі, щуки, окуні й навіть європейський вугор. Встановити намет можна як на одній із баз відпочинку, так і прямо на березі. 

Локація: Біле озеро, Рівненська область.

Пікнік під час пішої прогулянки

Що може краще відволікти від буденних турбот і робочих завдань, ніж пішохідна прогулянка мальовничими місцями? А куди треба їхати за неймовірними краєвидами? Правильно – у Карпати! Карпатський національний парк – один із найбільших природних парків України. Тут є 48 туристичних маршрутів на будь-який смак: мальовничі пішохідні тропи, мінеральні джерела, просторі зелені долини, річки з водоспадами. Гуляти тут можна цілий день, а щоб перепочити на лоні природи, не забудьте взяти килимок для пікніка. Він легко складається у формат невеличкої сумки. Нижній шар – вологостійкий, а верхній – покритий флісом. Практичний і зручний аксесуар зробить ваш пікнік ще комфортнішим.

Локація: Карпатський національний парк, Івано-Франківська область. 

Карпатский национальный парк, Ивано-Франковская область

Оздоровлення на Рожевих озерах

Щоб побачити це природне диво, не обов’язково їхати на інший кінець світу. У Херсонській області є дивовижні водойми з водою рожевого кольору та цілющими властивостями. Зупинитися на кілька днів можна в одній із садиб зеленого туризму, пансіонаті чи санаторії. На самі Рожеві озера можна виїжджати хоч на цілий день. Захопіть із собою компактну ізотермічну сумку – і втамовуйте спрагу прохолодними напоями навіть у найспекотніші дні.

Локація: Рожеві озера, Херсонська область.

Похід із ночівлею в Актовський каньйон

Хочете побачити дещо справді унікальне? Відвідайте «Долину диявола», як називають Актовський каньйон. Тут можна зупинитися з наметами на самому березі річки й насолоджуватися неймовірною дикою природою, скелями різних розмірів, річковою долиною, водоспадом і чистим озером. Якщо ви приїхали на один день, обов’язково візьміть із собою набір для барбекю – пікнік поміж високих 50-метрових скель і дикої природи точно запам’ятається вам надовго.

Локація: Актовський каньйон, Миколаївська область.

Риболовля на озері Кагул

Це чудове місце для тих, хто цінує усамітнений відпочинок, подалі від людей. Любителі виїхати за місто з наметом точно оцінять відсутність інфраструктури та дику природу. А для любителів риболовлі тут справжній рай. У чистому солоному озері водиться багато риби. Найкраще приїжджати сюди з наметами на декілька днів. Відпочинок у компанії друзів із піснями до ранку біля вогнища – що може бути краще?

Локація: Озеро Кагул, Одеська область.

Озеро Кагул, Одесская область

Екскурсія-похід у Блакитну лагуну

Колоритна природа, гірська річка Лютянка, чиста блакитна вода між скель, прохолодний гірський водоспад – сюди приїжджають за свіжим повітрям, тишею, спокоєм і натхненням. Ви можете замовити екскурсію, під час якої відвідаєте декілька місцевих населених пунктів. А кульмінацією подорожі стане похід до самої лагуни з водою неймовірного блакитного кольору. Пропонуємо захопити з собою килимок, щоб насолодитися пікніком, чаєм із гірських трав та зробити декілька фото на згадку.

Локація: Блакитна лагуна, Закарпатська область.

Голубая лагуна, Закарпатская область

Романтичний вікенд на морському узбережжі

Широкий піщаний пляж, мальовничі спуски до моря, чисте повітря й повний релакс. Чудовий сценарій для вікенду на двох. Берете двомісний намет, набір для барбекю, пляшку улюбленого вина – і незабутній відпочинок на піщаному білосніжному пляжі гарантовано.

Локація: Грибовка, Одеська область.

Пішохідна подорож із наметами

Кажуть, що найголовніше в житті – знайти людину, яка так само сильно любить прогулянки, як і ти. Пішохідні подорожі в Закарпатській області – це чудовий варіант відпочинку для двох на вікенд чи відпустку. Усть-Чорна – справжнє «місце сили» серед гірських хребтів, озер і водоспадів. Звідси можна розпочати один із пішохідних маршрутів мальовничими українськими Карпатами. А наші легкі та компактні намети стануть вашими вірними супутниками у подорожах різної складності.

Локація: Усть-Чорна, Закарпатська область.

Усть-Черная, Закарпатская область

Риболовля на Хаджибейському лимані

Для повноцінного відпочинку найкраще приїжджати сюди на декілька днів із наметом, вудкою та спорядженням для активного відпочинку. Гарантуємо, що місцеві заходи сонця назавжди залишаться у вашій пам’яті.

Локація: Хаджибейський лиман, Одеська область. 

Подорож до затопленого гранітного кар’єру «Високий камінь»

Пейзажі цієї локації нагадують неймовірну природу Карелії. Озеро й круті обриви затопленого кар’єру, джерельна вода й свіже повітря з ароматом хвої – сюди можна приїхати і на пікнік, і на всі вихідні. Радимо ставити намет подалі від кар’єру та насолоджуватися зоряним небом у тиші та спокої.

Локація: Затоплений гранітний кар’єр «Високий камінь», Житомирська область.

Затопленный гранитный карьер «Высокий камень», Житомирская область

Вікенд на озері Ялпуг

Ще одне місце для усамітнення, подалі від людей, міського шуму, стресів і негативу. Озеро є найбільшим в Україні, і це ідеальний варіант для пікніка з родиною чи друзями, а також риболовлі. Якщо ви живете неподалік або приїхали машиною, захопіть із собою зручні туристичні стільчики та розкладний стіл. Посидіти на природі із теплим чаєм у термосі або ж ловити рибу на заході сонця – такий відпочинок точно додасть сил перед стартом нового робочого тижня.

Локація: Озеро Ялпуг, Одеська область.

Озеро Ялпуг, Одесская область

Пішохідний туризм у Чернівецькій області

Чернівецька область неначе створена для походів, тож має всі шанси стати улюбленим маршрутом пішохідних мандрівників. Неподалік Вижниці можна побачити гарні водоспади, бурхливі ріки та неймовірні перевали. Беріть один із наших компактних наметів – і ви завжди зможете зупинитися на ночівлю чи відпочинок у будь-якій точці маршруту.

Локація: Вижниця, Чернівецька область.

Романтична ночівля просто неба у горах

Карпати підготували для туристів і любителів відпочинку на природі багато цікавого. Озеро Бребенескул – одна з унікальних родзинок цієї місцевості. Високогірне озеро льодовикового походження сподобається всім романтикам. Намет, чисте повітря, ясне зоряне карпатське небо – усі, хто любить відпочинок на природі, неодмінно повертаються сюди знову.

Локація: Озеро Бребенескул, Закарпатська область. 

Хороший відпочинок – це вчасно спланований відпочинок! Складайте свій маршрут подорожей, обирайте цікаві місця для кемпінгу, а ми потурбуємося про всі зручні та практичні речі, які зроблять вашу мандрівку незабутньою.