Як приготувати смачний шашлик, або секрет хорошого пікніка

Новини 16 липня 2020

Залиште вихідні в стилі «тиснути диванні подушки» сонячними днями. Літо кличе на природу! І якщо ви готові літні дні присвятити барбекю, тоді давайте готувати разом. Щоб походи на природу були вдалими, ми підібрали для вас рецепти маринадів для м'яса і овочів. Інгредієнти, пропорції і маленькі секретики приготування - ви будете у всеозброєнні. Плюс шампура та решітки-гриль від «Кемпінг». Все передбачено, так що розпочнемо.

Маринад - справа тонка ...

... але не складна. Основу будь-якого маринаду для м'яса складають три інгредієнти:

 кислота;
 масло;
• спеції.

Зі спеціями все зрозуміло — вони відповідають за аромат і смак. Масло допомагає спеціям розкритися і додає м'ясу соковитості. А розм'якшити волокна дозволяє кислота. Її роль виконують сухе вино, оцет, цитрусові, ківі, томатний сік, кисломолочні продукти (кефір, йогурт) і соєвий соус.

М'ясо  гриль Кемпінг

Різні види м'яса вимагають різних комбінацій цих  інгредієнтів. Розглянемо їх по черзі.

 М'ясо на решітці Кемпінг

Винно-оливковий маринад для свинини або телятини

Свинина переважає  в списку споживчих уподобань українців - з неї і почнемо.

На 2 кг м'яса вам знадобиться:

  сухе біле вино - 1 пляшка;
  оливкова олія - 200 мл;
  сік лимона - 200 мл;
  прованські трави;
  сіль морська.

 М'ясо з овочами гриль Кемпінг

Схема проста: змішайте інгредієнти в зручній ємності, наріжте м'ясо невеликими шматками, залийте маринадом, накрийте і поставте в холодильник на 4-5 годин. Так-так, вино теж частина маринаду, так що на компанію купуйте окремий напій))

М'ясо барбекю

Невеликий лайфхак: перш ніж відправляти м'ясо на холод, добре помніть його руками - це зробить свинину м'якшою.

Не їсте свинину? Беріть телятину! Винно-оливковий маринад буде для неї в самий раз.

 овочі і м'ясо барбекю Кемпинг

Ананасово-медовий маринад для птиці

Дієтичне і смачне м'ясо птиці ідеально для шашлику, але тільки якщо ви використовуєте для нього правильний маринад. Головна складність в приготуванні птиці - вона швидко втрачає соковитість.   

Щоб не дати засохнути 1,5 кг м'яса, вам знадобиться:

  пиво, краще світле - 100 мл;
  соєвий соус - 2-3 ст. л .;
  рідкий мед - 2 ст. л .;
  консервовані ананаси - 1 банка;
  сухий часник, перець, сіль - за смаком.

 Гриль м'ясо в маринаді Кемпінг

Мед змішайте з пивом, соєвим соусом і сиропом з ананасів. Посоліть, додайте спеції і добре перемішайте. Занурте шматочки м'яса в отриману суміш і залиште на 4-5 годин. Куди подіти ананаси? На шампури! М'ясо-ананас-м'ясо - поки вистачає місця;) Куди подіти пиво? У маринад! Ви ж пам'ятаєте, що на компанію напої купуються окремо? ) 

Якщо вас бентежить пиво в маринаді, тому що ви не любите його смак або запах, - замініть пінне кефіром!

No name маринад для овочів

Ми знаємо, як приготувати овочі на грилі так, що навіть абсолютно байдужі до них люди не зможуть встояти перед спокусою з'їсти кілька шматочків. Домогтися ідеального результату допоможе правильний маринад. Можна використовувати той, який готувався для м'яса. Але краще приготувати окремий, спеціальний - овочі цього варті.

Овочі гриль в маринаді Кемпінг

На 1 кг овочів знадобиться:

• соєвий соус - 3-4 ст. л .;
• масло рослинне - 3-4 ст. л .;
• базилік;
• сухий часник;
• орегано;
• перець чорний;
• бальзамічний оцет.

овочі з м'ясом по рецепту Кемпінг

Лайфхак: овочі маринують не більше години і не забувайте поливати їх маринадом під час приготування. Так вони вийдуть апетитними і соковитими - явні переможці кулінарного проекту «МастерШеф Україна». І не забувайте: «Не сфотографував - не їв», так що спочатку інстаграм, а потім все інше =)

 Сосиски гриль Кемпінг

Сподіваємося, наші рецепти і особливо фото пробудили у вас бажання відправитися на пікнік.

Не стримуйте себе, з такими лайфхаками похід на шашлики точно буде бездоганним!

Ваш «Кемпінг» :)